JORDÄRTSKOCKSSOPPA

Jag tror att jag har funnit en ny favorit bland soppor. Nämligen jordärtskockssoppa. De hade erbjudande på ekologiska jordärtskockor förra veckan, så jag bestämde mig för att göra soppa på dem. Det blev mycket godre än jag föreställt mig, så det var definitivt inte sista gången jag lagade det.
600 g jordärtskockor
3 potatisar
1 schalottenlök
1 ½ dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl mellangrädde
Salt
Svartpeppar
Smör
Persilja
1. Skala potatisen och jordärtskockorna. Dela dem i mindre bitar. Hacka löken och stek allting i lite smör.
2. Häll på vinet och låt puttra någon minut.
3. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Låt allting koka i cirka 15 minuter.
4. Mixa allting och häll på grädden. Salta och peppra.
5. Servera med persilja.