NYTTIG CITRONKAKA

Igår bakade jag bland det godaste jag bakat i nyttig väg, en citronkaka. Det var inte så att den var god för att vara nyttig, utan den var på riktigt väldigt god. Den här kommer jag baka många gånger framöver. Det är ju inte svårt att hålla sig borta från onyttigheter när nyttigt kan vara så här gott. Så här lyder i alla fall receptet.
Botten
2,5 msk kokosolja
2,5 msk kokosolja
1,5 msk agavesirap
2 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl (eller mixade mandlar)
1 nypa salt
1 äggvita
Lemoncurd
1-2 ägg (lite beroende på storlek)
1-2 ägg (lite beroende på storlek)
1 äggula
3 msk agavesirap
Saft från 1 citron + citronzest
0,8 dl mandelmjöl
1. Smält kokosoljan och blanda därefter i agavesirap, kokos, mandelmjöl och salt. Blanda allting. Ha därefter i äggvitan.
2. Tryck ut smeten i en form och grädda i ugnen i 175 grader i ca. 10 minuter.
3. Gör lemoncurden genom att vispa äggen med äggulan med elvisp. Vispa tills det blir fluffigt.
4. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare ca. 2 minuter.
5. Häll på smeten på botten och grädda i ca. 15 minuter.
6. Låt svalna och dela därefter upp kakan i mindre bitar. Pudra med kokosmjöl.
Vilken typ av form andvände du till kakan och ungefär hur många bitar blev det?