MAGISKA LUNCHER
Här kommer recepten på två väldigt goda luncher jag ätit den senaste tiden. Det första receptet är inspirerat av en lunch vi åt i Göteborg nu i helgen, och den andra är inspirerad av Josephines fantastiskt goda laxpasta. Laga de här två rätterna, ni kommer inte att bli besvikna. Jag lovar!
Bulgur med rödbetor, getostsås och honungsvinägrett

Du behöver:
Bulgur
Delikatesspotatis
Rödbetor
Ruccola
Getost
Creme fraiche
Honung
Vitvinsvinäger
Olivolja
Salt
Peppar
1. Förkoka rödbetorna i 30-40 minuter (beroende på storlek). Skär därefter bort skalet och dela i mindre bitar.
2. Tillaga potatisen i ugnen tillsammans med olivolja och havssalt. Dela dem i bitar.
3. Koka samtidigt bulgur.
4. Gör getostsåsen genom att mixa getost och creme fraiche. Salta och peppra.
5. Gör honungsvinägretten genom att blanda ½ dl olivolja, 1 msk honung och 1 msk vitvinsvinäger. Salta och peppra.
Laxpasta med spenat och fetaost

Du behöver:
Pasta
Laxfilé
Mellangrädde
Bladspenat
Citron
Fetaost
Salt
Citronpeppar
1. Dela laxen i mindre bitar och stek i lite olivolja. Salta och peppra.
2. Häll på grädden och låt småkoka en stund.
3. Blanda i bladspenaten och pressa sedan i citron.
4. Avsluta med att ha i fetaosten och låt det koka ihop någon minut.