PIZZA PÅ TORTILLABRÖD


Idag blev jag sugen på att göra egen pizza och givetvis en nyttig sådan. Gjorde en lite annorlunda variant och använde tortillabröd som botten. Om man vill kan man köpa färdiga fullkornstortilla men jag gjorde mina egna. Det blir både godare och nyttigare. Så här gjorde jag pizzan inklusive tortillabröden. Det blir totalt fyra stycken pizzor av storleken ovan.
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda 1 dl dinkelmjöl, 1,5 dl fullkornsdinkelmjöl, 0,33 tsk salt och 0,33 tsk bakpulver.
3. Häll på 0,33 msk olja och 0,66 dl vatten. Arbeta ihop till en deg och dela i fyra lika stora delar. Kavla varje del till en rund kaka och stek i en torr stekpanna, cirka ½ minut på varje sida.
4. Gör din egna tomatsås genom att mixa körsbärstomater, olja, salt, peppar och oregano.
5. Ha på tomatsåsen på tortillabröden. Ha sedan på vad du nu vill ha på pizzan. Jag tog rökt kalkon, rödlök, färska champinjoner, ananas och mozzarella.
6. Grädda pizzan i ungefär 10 min. Klart!