NYTTIG PIZZA

 
Återigen är det dags för ett recept. Av bloggen att döma ser det inte ut som att jag gör mycket annat än att laga mat och äta. Dock är det ju ett av mina intressen här i livet. Att laga mat alltså. Så ni får helt enkelt stå ut med alla recept och matbilder. Idag bestämde jag mig för att göra lite nyttigt bakfyllekäk, pizza. Det blev en positiv överraskning. Botten är ju inte en degig och krispig botten, utan en mjuk sådan. Gott var det ändå! Till pizzan åt jag pizzasallad. Väldigt gott och nyttigt.
 
Pizzabotten

3,75 dl keso (1,5 %)
3 ägg
2,25 msk fiberhusk
2 dl riven ost (5 %)

Mixa allting utom osten i en mixer. Rör sedan ner osten i röran och smeta ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda botten i 225-250 grader i cirka 15 minuter. Ta ut den och lägg på det du vill ha på och grädda ytterligare 15 minuter på lite högre värme.

På en pizza tycker jag att det ska vara mycket saker. Detta hade jag på min:

Tomatsås (mixa körsbärstomater, häll på lite olivolja och krydda med salt, peppar och oregano)

Riven ost (5 %)

Färska champinjoner

Kalkonbacon (mycket nyttigare än vanlig bacon)

Svarta oliver

Rödlök

Paprika

Mozzarellaost

Ruccula

Köttfärssås (hade bacon på halva och köttfärssås på andra halvan)

Pizzasallad

Riv vitkål med en osthyvel. Häll på olivolja och vitvinsvinäger (testa dig fram hur mycket det ska vara). Krydda med salt och peppar.

Den blir godast om den får stå ett tag.

Recept | |
Upp