FRÖKNÄCKE
Jag har fortfarande inte blivit bättre från förkylningen utan jag hostar och snorar om vartannat. Dock låter jag värre än vad jag känner mig, så det är ju alltid något. Är inne på min tredje dag sängliggandes. Jag vill inte riskera att bli sämre och har därför bestämt mig för att vila ordentligt. Idag ska jag dock bryta sängliggandet och åka till Susette på "Halv åtta hos mig"-kväll. Jag, Dani och Susette kör ju "Halv åtta hos mig" en gång i veckan och har nu bestämt oss för att köra en andra omgång.
Nu när jag bara går hemma hela dagarna har jag försökt sysselsätta mig så gott det går. Igår gjorde jag en omgång fröknäcke och hemmagjord müsli. Fröknäckena var så populära här hemma att de nästan tog slut direkt. Därför bestämde jag mig för att göra en ny omgång idag, nu när jag ändå är hemma. Testade ett nytt recept idag och smaksatte hälften av knäckena med brödkryddor och flingsalt, och andra hälften med rosmarin och flingsalt. De blev såå goda. Mycket godare än de jag gjorde igår. Därför tänkte jag dela med mig av mitt recept som jag hittade HÄR.
1,5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön (skalade)
1 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl rapsolja
2 dl vatten
flingsalt
rosmarin
brödkryddor
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda frön och husk i en skål. Tillsätt rapsolja, salt och fiberhusk och rör om. Koka upp vatten och slå över fröblandningen och rör samman till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten över hela plåtens yta så tunt du kan, använd gärna en degspatel. Krydda med rosmarin och eventuellt flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Ta ut plåten efter halva tiden och skär i önskade bitar. Stäng av ugnen när gräddningstiden passerat och låt stå i ytterligare 10 minuter i ugnen. Låt svalna och lägg i burkar.